Зимата се връща със сняг на Антоновден

Зимата се връща със сняг на Антоновден | StandartNews.com

Зимата се връща ударно до дни. Синоптичните модели вещаят сериозно застудяване и сняг в края на седмицата. Петъкът ще започне с дъждове, които бързо ще обърнат в сняг. В събота и особено в нощта срещу неделя падащите от небето снежинки ще се усилят. Така на Антоновден цялата страна ще се събуди в бяла премяна. Сняг ще вали навсякъде, като по-обилни ще са валежите на изток, предупреждават синоптиците. Освен сняг бурен вятър ще брули в неделя Добруджа и по Черноморието. Виелиците ще затруднят транспорта.

Новата седмица ще дойде с кучи студ. Минималните температури над страната сутрин ще достигнат до -17 градуса. Дневните също ще са отрицателни - между -3 и -7 градуса. Студът ще се задържи няколко дни, като чак в края на идната седмица живакът ще тръгне плавно нагоре.

Междувременно бялата смърт застигна 70-годишния Мехмед от село Птичар в Родопите. Мъжът обичал да се черпи с приятели, след като вземе пенсия. Така направил и в петък, но докато се прибере вкъщи, паднал и замръзнал. Намерили го чак на сутринта вкочанен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай