Жена оцеля без глава след катастрофа

Ефектът бил като при гилотина, но Лили Дилейн вече е здрава

Жена оцеля без глава след катастрофа | StandartNews.com

В американския град Сидар-Спрингс (щата Мичиган) жена е успяла да оживее след ”вътрешно обезглавяване” в резултат на автомобилна катастрофа. Автомобилът на Лили Дилейн се врязал в друга кола, в резултат на което гръбнакът на жената се отделил от черепа й. За късмет съпругът й се оказал свидетел на аварията и веднага й се притекъл на помощ, държейки главата й така, че да може да диша. Доктор Чарлз Гибсън, хирург от болницата, където закарали пострадалата, заявил, че хората много рядко оживяват след такава травма, която той сравнява с ефекта на гилотината.

Отначало американката била напълно парализирана, но постепенно започнала да се поправя, като вече може да стои, да ходи и да изпълнява упражнения.

"Аз мислех, че животът ми ще премине във вентилиране на белите дробове, памперси и неспособност да общувам", признава самата Дилейн. Виновникът за катастрофата е обвинен в нарушение на правилата за движение на пътя, довело до тежкото здравословно състояние на потърпевшата, съобщават в офиса на местния шериф.



 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай