Жълт код за жеги в 18 области

Жълт код за жеги в 18 области | StandartNews.com

София. В 18 области в страната е обявен жълт код заради високи температури, съобщиха от НИМХ. Предупреждението е в сила за:  Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Русе и Велико Търново.

Очаква се в тези области да бъде много горещо с температури между 35 и 38 градуса. По морското крайбрежие температурите ще са около 30° и 31°. За останалите 10 области в Западна и Северозападна България е обявен зелен код.

Във връзка с горещото време Столична община организира раздаване на минерална вода на три места в града от 13.00 часа, съобщиха от пресцентъра на СО.

Водата ще се раздава на площадното пространство при храма „Св. Неделя", пред пилоните на Националния дворец на културата и на "Орлов мост" на кръстовището на бул."Евлоги и Христо Георгиеви" и „Цар Освободител". Водата ще бъде раздавана до изчерпване на количеството.

Иначе времето над цялата страната ще бъде слънчево. След обяд главно над планинските и североизточните райони от страната ще има временни увеличения на облачността и през нощта срещу събота на отделни места там ще превали и прегърми.

В четвъртък не бяха измерени температурни рекорди, но за пореден ден времето над цялата страна се задържа горещо. Най-топло е било в Свищов, където термометърът е показвал 38 градуса. В Плевен, Кнежа, Лом и Ловеч термометрите са отчели 37 градуса. В столицата най-високата температура е била 33 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай