Зелени пилигрими в София на път от Тайланд към Франция

Зелени пилигрими в София на път от Тайланд към Франция | StandartNews.com

Трима студенти, тръгнали с електрическа количка от Тайланд за Франция, спряха за два дни в София. Карен, Реми и Лудвиг са студенти по международен мениджмънт в IAE, Училището по мениджмънт в Tулуза, Франция, двама от тях имат дипломи от Колежа по мениджмънт на водещия Университет Махидол в Банкок. Като част от последната година на обучението си създават неправителствена организация Pilgreens (Зелените пилигрими), която цели да популяризира електромобилността.

През юли тази година тримата тръгват от Банкок на път за Тулуза с тайландски тип електрическа триколка. Количката е проектирана в Холандия, а произведена във фабрика в Тайланд. Оборудвана е със соларни панели. Движи се с до 70 км в час, може да измине 350 км с едно зареждане. Поема 400 кг или седем души.

Целта им е да покажат на света, че трябва да се насочи към електромобилността. Пътуването им обхваща 20 000 километра, трае 120 дни, преминава през 15 страни, като една от тях е България. Крайната им цел е Париж, където от 30 ноември до 11 декември ще се състои Световната конференция на ООН за климатичните промени. Карен, Реми и Лудвиг ще участват в нея и ще споделят впечатленията си от електромобилното си пътуване през Азия и Европа.

Гледайки на света от електробомилната си триколка през дългите дни на пътуването си, тримата зелени пилигрими искат също така да създадат мрежа от хора и общности, за които са важни развитието на устойчива мобилност и опазването на природата. Партньор за българската част на уникалното им начинание е Българската Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС).

Зелените пилигрими вярват, че електрическата енергия ще бъде в дългосрочен план ключова за мобилността на хората и ще промени живота на много от тях към по-добро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай