Здравко от Ритон изуми с признание за Катя

Как да оцелели двамата толкова години

Здравко от Ритон изуми с признание за Катя | StandartNews.com

Здравко от Ритон каза някои откровения за музиката, живота и дори жегите. Ето думите му пред България днес.

"Със съпругата ми много обичаме жегите, мразим студеното време. Толкова съм щастлив, че е топло, че просто не може да бъде. Със сигурност жегите не ме притесняват, защото ги обичам.

Моето мнение е, че когато човек е здрав, може да излиза, когато си поиска. Дали е - 30, или + 30, няма значение. Ако си болен, независимо какво е времето навън, при всяко положение не е добре да се излагаш на резки температури - както на студено, така и на топло. Аз все пак отговарям от позицията на здрав човек - изобщо не се съобразявам в колко часа ще изляза, как ще изляза.

Последният ни концерт от първата част е на 17-и този месец в Летния театър в Плевен. След това ще бъдем за около десетина дни в Италия, там обичаме да почиваме. После наново започва турнето, но сме си оставили най-горещия месец - август, за почивки.

Нашите фенове са от времето, в което сме започнали. Репертоарът ни е такъв, че публика ни е много разнородна. Имаме например един фен клуб от 20 момичета, които са на всичките ни концерти, независимо къде се провеждат.

Не уважавам понятието "попфолк". Има поп музика със своето звучене. Всички изпълнители, които имат любовта на попа, са поп изпълнители. Това е наша българска измишльотина. При така наречените фолкизпълнители има страхотни музиканти, завършили такива училища. Просто в песните им има по-различна орнаментика и прибягват към балкански и арабски мотиви. За всеки влак си има пътници.

Извън шегата, когато двама души работят една професия, гледат в една посока и имат еднакви творчески мечти и личностна достатъчност, няма причина да се разделят. Ако знаех точния отговор, сигурно щях да получа Нобелова награда. Никой не е запознат с формулата за успех. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай