Петък,

Защо Михаела Филева не иска да вижда баща си

От: Агенция Стандарт -
A
A
A

Михаела Филева за последен път е видяла отблизо баща си, когато е била на 2. Оказва се, че майката на певицата е била жертва на домашно насилие и затова се е стигнало до развода.  "Днес осъзнавам, че имам най-правилните хора около себе си, които безкрайно обичам. Това ме прави безкрайно щастлив и свободен човек", категорична е младата дама. 

"Никога не ми е липсвала бащината фигура. Благодарение на смелостта на майка ми, имам всичко. Тя е силната жена, която сама се справя. Жената, която избира кой да бъде до нея. В онова време, когато е било табу да напуснеш мъжа си, да вземеш детето си и да търсиш пътя си абсолютно сама, тя го е направила. Баба ми и дядо ми са й пазили гърба в онзи момент. Единствената бащина фигура в живота ми е била тази на моя дядо. Той беше бащата, баба ми - майката, а мама беше по-голямата сестра, която често я нямаше, защото работеше адски много, за да можеше да осигурява нещата, от които семейството се нуждае", изповяда се Михаела пред Мон Дьо по Нова телевизия.

Тя е на 14, когато майка й разказва тъжната история на своя брак. „До този момент за него се говореше само хубаво или нищо. Тя ми вменяваше, че тази липса не е фундаментална - той беше някой, който е избрал пътя си далече от нас и това е. Преди да навърша 14, му се обадих за рождения му ден. Помолих мама да ми даде телефонния му номер. Той вдигна, пожелах му нещо по детски, а той попита кой се обажда. Казах му Михаела, а той попита коя Михаела. Тогава колкото и да бях малка, разбрах, че за него съм "Коя Михаела?". Тогава ми се загнезди такава буца на гърлото, че не успях да кажа, че аз съм дъщеря му. Виждала съм го само още веднъж, когато дойде да разпише международния ми паспорт, тъй като трябваше да пътувам за фестивал. Не усетих това, което очаквах - някаква неимоверна обич, която ще мине през мен. Всичките тия клишета, че кръвта вода не става, не са съвсем вярни. Пропуснатото си е пропуснато и не винаги може да се навакса", разказва певицата, която не таи негативни чувства към баща си.

Той обаче прави опит да се свърже с нея преди няколко години. "Беше много странен разговор по телефона. Сякаш опит да кажеш "Съжалявам!", но всъщност изобщо не казваш това. Обвиняваш. Нямах потребността да го попитам защо е постъпил така. Знам, че сега той има ново семейство и искрено се надявам да е научил уроците си от първия опит и сега да се справя добре в ролята на баща и да е всичко онова, което не беше за мен", емоционално коментира Михаела. Тя обаче е тъжна заради още нещо – преди два месеца нейният приятел Стефан губи майка си от коронавирус.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички