Защо Хари се изповяда пред Опра

Принцът отново е в Лондон

Защо Хари се изповяда пред Опра | StandartNews.com

Принц Хари се престраши да изрече кралските тайни, които го измъчват от години, след като с Меган напуснаха кралския двор. Няколко месеца след интервюто с Опра Уинфри стана ясно какво най-вероятно е накарало по-малкия син на принцеса Даяна да говори открито за расизма в семейството си, както и за своите травмиращи преживявания.

Според източници на британския "The Sun", Хари е бил изключително ядосан и разочарован от решението на кралицата да му отнеме всички военни титли, защото именно тези постижения са му били най-ценни. А след като е разбрал, че ще загуби и тях, в рамките на един ден се е съгласил да говори пред Опра.

Идеята за интервюто е била на Меган, която е искала да си каже всичко, което е нямала възможност в последните месеци и години. Съпругът й първоначално се е притеснявал какъв ще бъде отзвукът и дали това няма да е краят на отношенията им с кралския двор. Но той приел решението на Елизабет II като поставена точка и че вече няма какво да губи.

Да не може повече да облече военната си униформа се е оказало по-тежко наказание за принца дори и от възможността синът му Арчи да остане без благородническа титла. Или по-скоро цялата тази поредица от удари под кръста го е накарала да скъса с благоприличието и да наруши мълчанието.

Сега Хари отново е в Лондон, за да участва в церемонията по откриването на паметник на покойната му майка принцеса Даяна, съобщи "Mail Online". По-рано британската агенция ПА цитира съобщение на британското кралско семейство, че херцогът на Кеймбридж Уилям и херцогът на Съсекс Хари ще участват в церемонията по откриването на паметник на принцеса Даяна (1961-1997) следващата седмица в Лондон, съобщи ТАСС.

Тържественото мероприятие е планирано за 1 юли, за шестдесетата годишнина от рождението на принцесата на Уелс, в една от градините на двореца Кенсингтън, който бе неин дом след сватбата й с британския престолонаследник принц Чарлз. Заради пандемията церемонията ще е в тесен кръг от роднини и приятели на покойната принцеса Даяна. Сред тях ще бъде и авторът на паметника Иън Ранк-Броудли.

Хари е пристигнал в Лондон с полет от Лос Анджелис и се е отправил към Фрогмор котидж, където ще бъде под петдневна карантина, съгласно санитарните мерки заради пандемията. Фрогмор, недалеч от двореца Уиндзор, където от повече от година заради пандемията живее кралица Елизабет II, бе предоставена на Хари и Меган след сватбата им. След карантината принцът ще се подложи на тест за коронавирус, преди да се присъедини към церемонията в четвъртък. Хари е пристигнал в Лондон сам. Меган, която наскоро роди второто дете на двойката - Лилибет Даяна, е останал в САЩ с бебето и с първородния син Арчи.

Паметникът на принцеса Даяна е поръчан от синовете й Уилям и Хари. Двамата ще се срещнат на откриването му за първи път след погребението на дядо им принц Филип през април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай