Засадете тези две растения вкъщи и ще се къпете в пари

Кои са те според Фън Шуй

Засадете тези две растения вкъщи и ще се къпете в пари | StandartNews.com

Изборът на цветя за отглеждане в градината или дома често се свежда до естетически избор, както и до стила, който някой иска да постигне. Разбира се, възниква и въпросът за размера на растението и как да го поддържаме. Зеленината в домакинството обаче не само пречиства въздуха и подобрява настроението и атмосферата, но може да донесе и просперитет.

Цветята, които носят пари, са много популярни. Фън Шуй е изкуство, което можете да използвате, за да защитите дома си и да внесете богатство в него. Според тази на пръв поглед безобидна концепция за живот можете значително да подобрите качеството на живот, както и стандарта.

Представяме ви растения, които не само ще поддържат екологичния баланс във вашия дом, но и ще ви донесат богатство. 

Замия е растение, което е много лесно за отглеждане и грижи на закрито. Удивителните му листа могат да растат до три метра. Добре се справя при условия на слабо или силно осветление, както и при често и рядко поливане.

Замията, известна още под ботаническото име "zamioculcas zamiifolia", произхожда от Африка. Расте подобно на палмово дърво и стволът му е покрит с месести листа. Това растение цъфти предимно само когато се отглежда на открито, а дори и когато цъфти, често не се забелязва поради специфичните листа.

Въпреки това, ако решите да го отглеждате у дома , имайте предвид, че части от това растение могат да бъдат токсични при поглъщане. Дръжте го далеч от деца или домашни любимци.

Обича температурата в диапазона от 15 до 24 градуса, като никога не трябва да го излагате на температура по-ниска от 8 градуса. Обича силна светлина, но това не е необходимо, защото това растение може да оцелее и при по-лоши условия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай