Започва благотворителна кампания "Деца пеят за деца"

Започва благотворителна кампания "Деца пеят за деца" | StandartNews.com

Започва благотворителна кампания "Деца пеят за деца" по инициатива на Българското национално радио със съдействието на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм" на Столичната община.

На 03 ноември от 11.00 часа в Клиниката по детски болести на Александровската болница на адрес ул. „Св. Георги Софийски" N 1 /зад сградата на Майчин дом/ ще се проведе инициатива с участието на вокална група „Радиодеца" с диригент Илина Тодорова. След като изпеят някои песни заедно, децата ще рисуват и ще продължат общуването си с други изразни средства.

Проектът „Деца пеят за деца" се базира на музиката, която малките певци от „Радиодеца" създават години наред. Децата имат невероятното умение да рушат граници и предрасъдъци, докато общуват помежду си. Така проектът си поставя няколко основни задачи:

- да накара повече деца да припознаят музиката като универсален език
- да провокира музикални дарби и отношение към това изкуство
- да популяризира любимите български песнички за най-малките
- да се развие усещане за благотворителност и съпричастност у децата
- да изгради навици за толерантност към болни и деца в неравностойно положение

БНР издаде компакт диск, с любими детски песни в изпълнение на вокална формация „Радиодеца". В диска са включени и прейбеците на избраните песни, както и книжка с текстовете им. Продуктът ще бъде безвъзмездно дарен на детски градини и педиатричните отделения на общинските болници.

През учебната 2014/2015 година, вокална група „Радиодеца" ще изнесе концерти в детските отделения на болници.
Серията концерти през годината, през месец май 2015 година ще завърши с голям концерт на вокална група „Радиодеца", в който гости и участци и ще бъдат не само децата от детските градини, но също и дечица, страдащи от различни заболявания. Празникът ще наречем „Деца пеят за деца", а на специална изложба ще бъдат показани най-добрите картини, рисувани пред годината. Те ще бъдат предложени на търг, средствата от който ще бъдат предоставени на фондове за лечение на деца. Останалите картини също ще се дарят, за да направят по-цветни болничните стаи на децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай