Четвъртък,

Залепиха с тиксо устата на дете в детска градина

От: Администратор -
A
A
A

То е било със специални образователни потребности

Шокиращи методи на възпитание прилагат в столична държавна детска градина. Майката на едно от децата - Веселина Йорданова, разказа в ефира на Радио София, че дъщеря ѝ, която е на 4 години и половина, плачела, напускайки двора на градината. Тя споделила как възпитателката - г-жа Димитрова залепила устата на две момченца с оранжево тиксо, защото говорят, докато рисуват.

Директорката на 80-о ОДЗ първоначално намекнала, че дъщерята на Веселина Йорданова си измисля, но обещала да провери, след което се оказало, че наистина има такъв случай, а оправданието е, че детето, чиято уста е била залепена, е със специални образователни потребности.

Учителката, обвинена, че е малтретирала детето, отрича всичко

Майката на момиченцето отписала дъщеря си от детската градина, защото директорката Иванова не е гарантирала, че в другата група методите на възпитание ще бъдат различни.

Изпратена е проверка по сигнала от отдел "Образование" на Столична община. Целта е да се провери дали е имало само вербална заплаха, или действително се е стигнало до залепяне на устата. Резултатите се очакват след часове.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички