Закриха най-голямата ферма за кучешко месо

Това е историческо събитие, отбелязаха природозащитниците в Южна Корея

Закриха най-голямата ферма за кучешко месо | StandartNews.com

Южна Корея е закрила най-голямата си ферма за производство на кучешко месо. Скотобойната в град Сонам, в която ежегодно са избивани стотици хиляди четирикраки, ще бъде закрита веднага след като бъде разпродадено приготвеното за продан месо. „Ние от дълго време се борихме за затварянето на фермата Тепйон, разследвахме я и подавахме сигнали до управата на провинцията“, заявява представителят на организацията за защита на животните Ким Хьонджи.

«Бидейки най-голямата, жестока и незаконна скотобойна, Тепйон е известна с това, че снабдява местния традиционен пазар с огромно количество кучешко месо», добавя той. По думите на Ким закриването на предприятието е историческо събитие, което би могло да повлече след себе си затварянето на други нелегални ферми из цялата страна.

По думите на защитниците на животни, присъстващи на ликвидацията на  фермата, в нея са намерени планини от кучешки трупове, електрошокери, ножове и бръсачи.

Решението да се закрие нелегалното предприятие градският съвет е приел още през 2013 г. На негово място е трябвало да бъде построен парк. Заедно с фермата ще бъде затворен и традиционният пазар Моран, на който се е продавало месото на животните. Южна Корея е единствената азиатска страна, където кучешкото месо се изкупува и консумира от жителите й. Точни данни за избитите кучета няма, но по думите на активисти в страната, има действащи около 17 хиляди ферми, в които се намират около два милиона животни.

А в китайския Гуанси-Чжуански автономен район ежегодно се провежда фестивал на кучешкото месо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай