Петък,

Японска компания приюти 9 изоставени котки

От: стандарт -
A
A
A

Прилича на котешки рай!

Ferray Corporation е една от многобройните корпорации в Токио, която обаче се различава от другите с деветте си прибрани от улицата и осиновени котки.

Тази котешка компания завинаги е намерила дом сред служителите на Ferray, компютрите и копирните машини.

Рководството взело решението с цел да увеличи производителността на труда и да направи служителите си по-щастливи. Поради ограниченото пространство в Токио много апартаменти просто не са подходящи за отглеждане на домашни любимци. Затова и много популярни са „котешките кафенета”, където посетителите могат да си поиграят с животните.

Служителите на Ferray обичат новите си космати колеги, а според RocketNews24, шефът им също ги обича. Благодарение на тях работещите в офиса започнали да контактуват повече помежду си, чувствали се и по-малко напрегнати – котешкото присъствие им действало успокояващо .

Котките, изглежда, също са щастливи и се радват на новия си живот. За тях разпръснати из целия офис са наслагани легла, играчки и лакомства.

Разбира се, има няколко незначителни проблема. Както всички котки, и тези обичат да дъвчат кабели, да се катерят навсякъде да разкъсват хартия.

Но хората в офиса не обръщат внимание на тези дребни неприятности, щом мъркащите им приятелчета са готови винаги за прегръдки.

Политиката на компанията за домашните любимци важи не само за офис котките. Служителите й могат да донесат своите домашни животни в офиса, ако ги притежават, а Ferray Corporation предлага бонус от $ 42 на месец за всеки от тях, който желае да „осинови“ котка.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички