"Вог" събу кецовете на Камала Харис

Според критиците снимка на вицепрезидента е "зле композирана" и "омаловажава" постиженията на Харис

"Вог" събу кецовете на Камала Харис | StandartNews.com

Модната библия Vogue събу кецовете на вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Легендарното списание се оказа в центъра не на моден, а на политически скандал, след като пусна корица на Хирис по джинси и кецове.

Стайлингът на вицепрезидентът е леко небрежен, в стила на американките с кариера и самочувствие, но главният редактор на списанието Анна Уинтур отнесе миналата седмица куп критики, че неглижира успехите на Харис.

Снимката на Камала Харис с джинси, сако и кецове била "твърде небрежна" за корицата на печатното издание на февруарския брой на Vogue. Затова списанието обяви, че пуска ново издание с различна фотография. То ще излезе в ограничен тираж.

Според критиците фаталният фотос е "зле композиран" и "омаловажава" постиженията на Харис като първата афроамериканка, избрана за вицепрезидент.

Фаталната снимка

Главната редакторка на "Вог" Анна Уинтур защити оригиналното изображение, но след реакцията обяви, че ще пусне тираж с по-официален портрет на Харис, облечена в светлосин костюм на "Майкъл Корс". Това изображение беше използвано за дигиталната корица.

И двете снимки са направени от американския фотограф Тайлър Мичъл, който през 2018 г. стана първият афроамериканец, заснел корица на "Вог" с портретите си на музикалната икона Бионсе.

Новият фотос

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай