Водолаз изчезна в пещера, търсейки имане

Водолаз изчезна в пещера, търсейки имане | StandartNews.com

Специалист по гмуркане от Варна изчезна в пещера край котленското село Кипилово. Младежът, чието първо име е Красимир, е влязъл в пещерата малко след 17 часа на 25 май. "До този момент, 26 май по обяд, той не е излязъл, нито пък някой го е търсил", съобщи пред "Стандарт" Йордан Симеонов, кмет на село Кипилово.

В момента тук има спасители от Търговище, но казаха, че трябва да изчакат специален водолазен екип от София. Цялата пещера, която е дълбока 150 метра, е пълна с вода. По това време, когато три дни дъждът не спря при нас, не е нормално да се влиза вътре, заяви кметът на селото.

"Стандарт" научи, че Красимир бил придружен от двама свои приятели от Варна. Те станали свидетели на неговото гмуркане.

Мъжът бил облечен във водолазен костюм с кислород и плавници. Надеждата е, че в края на пещерата има въздушен джоб и след като Крисимир не е могъл да излезе, се е приютил там, казаха огнеборци от Сливен, които са изпратени на мястото. Според местните хора варненци са дошли заради легендите за имане, скрито в пещерата. Обикновено водолази идват, но през лятото. Говори се, че в тази пещера има заровено злато след като са били нападани керваните в Котленския проход. Наскоро друг варненец загуби живота си по идентичен начин, но край котленското село Медвен.

Влизането в пещерата там стана именно заради легенди, които говорят за заровено злато. На място в Кипилово се очаква и спасителен отряд от Българската федерация по спелеология.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай