Водеща на "Преди обед" шокира с разказ за атентатите от 11 септември

Това беше моята втора година в Америка и моят брат и моята майка ми бяха на гости, спомня си Франциска

Водеща на "Преди обед" шокира с разказ за атентатите от 11 септември | StandartNews.com

Източник: бТВ

Самоубийствени атентати на 11 септември 2001 г. доведоха до хиляди жертви в САЩ. Точно в този период в Америка е била и една от водещите на предаването "Преди обед" по бТВ Франциска. За ужаса от терористичния акт разказа тя от собствено име.

"Това беше моята втора година в Америка и моят брат и моята майка ми бяха на гости. Аз бях вкъщи и около 9 часа майка ми дойде да ме събуди, че по всички канали на телевизора казват едно и също нещо става в Манхатън", разкри Франциска за най-черния ден в американската история.

Тя е родена във Варна, прекарва 20 години от своя живот в САЩ, където среща и съпруга си Томаш Папкала. През 2020 г. се местят с двамата си синове във Варна, където живеят и сега.

"Брат ми беше точно в Манхатън! Минахме през всички канали! Никой не знаеше дали е терористичен акт! Нямаше връзка с никой! Той беше в неизвестност до 6 часа вечерта! Нямаше метро или автобуси, всички се прибираха и имаше паника", разкри още тя.

Участничката в журито на „Денсинг старс" наистина преживяла най-лошия кошмар на всички американци в този ден, но късметът й се усмихнал и брат й останал непокътнат.

"Слава на бога беше окей! Малко беше разтърсен от ситуацията, но ние бяхме много щастливи, че се прибра! Беше ходил пеша до вкъщи", спомня си Франциска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай