"Вкусът на България“ със специален епизод посветен на Великден

Как се боядисват великденски яйца с естествени багрила и рецепта за зелен козунак

"Вкусът на България“ със специален епизод посветен на Великден | StandartNews.com

Тази събота (4 май) от 11:00 ч. „Вкусът на България“ ще подари на зрителите на bTV специален епизод, посветен на най-хубавия пролетен празник – Великден. Мария Жекова ще бъде гост на градовете Стамболийски и Перущица - истински плодороден регион, превърнал се в рай за земеделците.

В Стамболийски местна жителка ще сподели семейна рецепта за агнешко печено със специална марината от зелени подправки, набрани директно от градината й. Мария ще научи и рецептата за оригинална „вегетарианска дроб сарма“, „пухкав тутманик с песто и тиквени“ семки и „меденки с орехи и черен шоколад“. За да бъде празникът още по-прекрасен, водещата и нейната домакиня ще дадат на зрителите и идея за красива декорация на великденската трапеза.

Кулинарното пътешествие ще продължи в Перущица, където Мария Жекова ще научи повече за традициите в месенето на обредни хлябове в региона. Зрителите ще разберат и каква е история на козунака и как сладкият хляб навлиза по нашите земи. Следва среща с фотографа Здравка Кокалова – любителка на дивите рецепти и балансираното хранене, която ще демонстрира преплитането на традицията с модерния привкус като приготви „зелен козунак“ с маточина и спанак, лимони и бял шоколад и „пресни картофи с
песто от див чесън“. Зрителите ще научат още как се боядисват великденски яйца с естествени багрила и как се отглеждат зеленчуци на принципа на естественото градинарство. Приятелка на водещата и вдъхновяващ кулинарен ентусиаст - Здравка устоява и спазва принципите за устойчиво бъдеще.

В навечерието на Великден, Мария Жекова ще пожелае на зрителите на „Вкусът на България“ мир, здраве и благоденствие, и да празнуват празника на светлината и добротата в компанията с любимите хора.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 4 месеца

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe--> https://shorter.me/keto

Откажи