Вижте кои са четирите конника на Апокалипсиса

Геополитическото напрежение, изменението на климата, глобалното недоверие и злоупотребата с новите технологии

Вижте кои са четирите конника на Апокалипсиса | StandartNews.com

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш определи четиримата конници на Апокалипсиса, които в момента най-много заплашват света. Според него това са геополитическото напрежение, изменението на климата, глобалното недоверие и злоупотребата с новите технологии.

Гутериш каза, че поради геополитическо напрежение терористичните атаки водят до нови жертви и ядрената заплаха нараства. „Повече хора са принудени да напуснат домовете си поради война и преследване от всякога след Втората световна война“, каза той.

Говорейки за втория конник на Апокалипсиса, генералният секретар на ООН обясни, че милиони животински видове са заплашени от изчезване в близко бъдеще. „Нашата планета е в пламъци“, каза Гутериш.

Глобалното недоверие, според ръководителя на световната организация, доведе до двама от трима души, живеещи в страни, където неравенството е нараснало.

Друг проблем е злоупотребата с технологичния прогрес, казва Гутериш. Той отбелязва, че въпреки огромните ползи, които носят новите технологии, някои ги използват за извършване на престъпления, разпалване на омраза, разпространение на фалшиви новини, потискане и експлоатация на хора, както и за груба намеса в личния живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай