Вижте как се подмладява Бриджит Макрон

Първата дама на Франция залага на много плодове и зеленчуци, практикува пилатес

Вижте как се подмладява Бриджит Макрон | StandartNews.com

Първата дама на Франция изглежда с 10-15 години по-млада от връстниците си и смело облича младежки дрехи, но стане ли дума за хранене, някои диетолози вероятно ще я нарекат старомодна. Тя не е фанатик на популярната алкална диета и не се увлича по гладуването. Тайната на хранителният й режим е в изобилието от плодове и зеленчуци (поне 10 различни вида) и отсъствието на всякакъв вид фастфуд, пише fashioninside.bg.

Според диетолозите наличието на разнообразие от плодове и зеленчуци в ежедневното хранене е един от най-добрите начини да съхраним здравето и да запазим младостта си: „Хората, които приемат по пет порции (всяка от около 400 г) плодове и зеленчуци дневно, понижават риска от някои тежки заболявания, като инфаркт и рак.“

Плодовете и зеленчуците са не само източници на фибри, които са особено необходими в зряла възраст, но и на разнообразни хранителни вещества. В днешно време много нутрициолози силно препоръчват да залагате на плодовете, които са с високо съдържание на витамини, вместо на  хранителните добавки.

Съществува специален списък с плодове и зеленчуци, които имат подмладяващ ефект:

Спанак. Богат на лутеин и зеаксантин, които предотвратяват развитието на катаракти и имат положителен ефект върху състоянието на ретината на окото.

Червен пипер. Съдържа много витамин С и каротин, които се считат за мощни антиоксиданти. Витамин С спомага за укрепване на имунната система, предотвратява стареенето на кожата и появата на бръчки.

Ябълки. Един от най-популярните антиейдж плодове с високо съдържание на пектин, който ви позволява да се пречистите от токсините и да поддържате еластичността на кожата си.

Авокадо. Продукт с високо съдържание на витамин Е, който е мощен антиоксидант. Диетолозите препоръчват ястията с авокадо за всички, които се оплакват от суха и чувствителна кожа.

Броколи. Богато е на кверцетин – антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Смята се за отлично средство за превенция на колит и артрит.

Госпожа Макрон изглежда в невероятна форма не само благодарение на рационалното си хранене, но и на достатъчно физическа активност. Личният треньор Пат Хенри споделя, че нейната тънка фигура предполага не само добри гени, но и комбинацията от пилатес и симетрични упражнения (фокусиране върху всички мускулни групи еднакво по време на  тренировка). „Тя не използва тежести в залата. Правейки 15-20 повторения на упражнения с  леки тежести,  мускулите й биват тонизирани. Пилатес пък първоначално е бил предназначен за танцьорите – за да удължат мускулите си, затова го препоръчах на госпожа Макрон.“

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай