Звезди рисуват в изолация

Силвестър Сталоун, Джони Деп, Алла Пугачова и Виго Мортесен готвят изложби за след края на пандемията

Звезди рисуват в изолация | StandartNews.com

Рисуването, с което много знаменитости извисяват душата си, в седмиците на социално дистанциране се оказва основното им занимание. След финала на пандемията вероятно ще има денонощно откриване на изложби. Критици и арт дилъри убеждават прочути хора, че тъкмо сега е времето да се подготвят за подобни събития.

Силвестър Сталоун, който действа с четката от 1975 година, не само винаги е готов с живописни платна за цяла експозиция, но и пуска постери в масови тиражи. Неговият девиз е "Painting what you feel" – „Рисувай това, което чувстваш“, а стилът му е дефиниран от експертите като „абстрактен  фигуративен експресионизъм“.  

Алла Пугачова рисува в ателието си под покрива на пететажния фамилен замък в село Гряз. Максим Галкин специално е поръчал на архитектите да проектират лично арт пространство за съпругата му. Пак той й купува боите, четките и платната. Пугачова обаче така се увличала в изобразителното творчество, че започвала да рисува върху всевъзможни повърхности. Филип Киркоров, първият мъж на примадоната, бил пръв и на опашката за нейни произведения. Алла дори провеждала мастер класове с малчугани от селото. Никас Сафронов, който няколко пъти е рисувал портрети на Пугачова, настоявал тя да направи изложба. Но певицата отвръщала, че все още не е „сериозен“ художник.

Джим Кери /“Маската“/ често е споделял в интервюта, че най-добрите му приятели в училище били моливът и тетрадката, в която рисувал скечове и пейзажи след наблюдения.  С годините започнал да се пробва в различни течения. Експерти предполагат, че цената на творенията му ще се качва постепенно, но сигурно. Джеймс Франко /“127 часа“/ също е доста ренесансова личност, макар че беше обвинен в сексуално насилие  – актьорства, режисира, пише сценарии и отлично рисува. Един от най-красивите мъже в Холивуд е правил изложби в някои от най-престижните галерии по света. Оказва се, многото пари, които печели от картините си, той инвестира в продуцентската си компания, произвеждаща филми.   

Въпреки че Виго Мортенсен често влиза в кожата на злодеи, той пише стихове, композира и рисува. Но платната му не са по джоба на всеки, тъй като звездата от „Зелената книга“ е наясно с цената си.

За това че Джони Деп забива в рок групата „Холивудските вампири“, която до края на годината се очаква да направи концерт у нас, знаят всички.  Но за дарбите му на художник се говори значително по-рядко. Джони е цар на портретите – на Марлон Брандо, Мерилин Монро, Джек Керуак и на бившата му съпруга и майка на децата му Ванеса Паради.

Люси Лиу в началото подписва картините си с Ю Линг, но след това решава, че може да ги използва в благотворителни търгове. Спечелените пари Ангелът на Чарли дарява за хуманни каузи. Фреди Меркюри, който завършва „Графика и илюстрация“ в Художествен колеж в Лондон също обича да майстори портрети – на Елизабет Тейлър, Джими Хендрикс, Пол Макартни. Днес в авторската колекция, останала от феноменалния музикант, който като тийнейджър искал да става дизайнер, има прекрасни натюрморти и сценични костюми. Съучениците и преподавателите го хвалели за необикновените цветове в работите му. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай