Видеоклип с бой между кучета потресе обществото

Видеоклип с бой между кучета потресе обществото | StandartNews.com

София. Видеоклип с бой между кучета, публикуван в интернет пространството, потресе за пореден път обществото. От кадрите се вижда как питбул хладнокръвно убива бездомно куче, а мъж стои до тях и ги наблюдава.

Навръх Йордановден на околовръстния път до село Каменар пред очите на десетки жители на ромската махала се развива скандалната сучка. На клипа се вижда как питбул хапе до смърт бездомно куче, а мъж стои до тях и ги гледа. Колите ги заобикалят, но никой не спира да разтърве кучетата.

Човекът, заснел боя между двете кучета попада случайно на ужасяващата сцена и отказва да дава коментар за случилото се. Докато снима, се обажда в полицията, а останалите зяпачи го предупреждават да не се намесва. 

Мъжът от клипа с кучешкия бой отрича да е насъскал кучетата. Пред Нова телевизия той казва, че няма питбул и не знае на кого е кучето. Твърди, че и двете кучета нямат стопанин.

По случая е заведена преписка. От дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" са изискали снетите от полицията данни на собственика на питбула, за да бъде проверено на място дали кучето е регистрирано и има ли поставен чип.

След тази проверка ще бъдат определени санкциите, които ще бъдат наложени на собственика на кучето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай