Велошествие в защита на Арктика в София и Варна

Велошествие в защита на Арктика в София и Варна | StandartNews.com

София/Варна. Велошествие в защита на Арктика се провежда днес в София, и Варна, съобщават от Грийнпийс-България. Събитието се провежда за втора поредна година в страната.

Хора по целия свят ще излязат на улиците, за да настояват пред световните лидери да бъде взето решение Арктика да бъде обявена за защитена територия, както и да се предприемат решителни действия по въпроса с климатичните промени. Очаква се събитието да се проведе в 136 града от 31 страни.

Велошествието "Iceride" е част от глобалната кампания "Спаси Арктика". Целта й е Арктика да бъде обявена за световна защитена зона, за да се запази крехката и уникална екосистема от апетитите на нефтодобивната компании и добивните индустрии. Арктика регулира нашия климат, също така е дом на някои невероятни животни, които се срещат единствено там, като полярната мечка, лисица и моржа, напомнят природозащитниците.

Световният ден за действие е избран да съвпада с момента, когато ледът на Северния полюс достига своя минимум.Вече 6 милиона души по света са се присъединили към движението за защита на Арктика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай