Понеделник,

Великото преселение. Огромни паяци тръгнаха на лов

От: стандарт -
A
A
A

 

Тълпи от хора се събраха  в американския щат Колорадо, за да наблюдават голямата миграция на тарантули с размер на iPhone, пише един от най-големите сайтове за прогнози - Accu Weather.

Хиляди тарантули тичат по скалистия терен на Ла Хунта по време на брачния период. Мъжките паяци правят голяма миграция в търсене на женски. Те се активират, когато времето е влажно и хладно, защото е идеално за чифтосване.

Необичайният спектакъл ежегодно привлича тълпи зрители от цяла САЩ. Местният туристически център съветва наблюдателите да стоят настрана от отровните членестоноги и само да ги гледат, а не да ги докосват.

Ухапванията от тарантула не са фатални за хората, но могат да бъдат болезнени и да причинят обрив.

Въпреки това, хората ужасно се страхуват от тези паяци заради големия размер.

„Много хора се страхуват от паяци, но те са почти като мили гиганти“, казва Памела Денахи, ръководител на туристическия център на Ла Хунта, за която атракцията е особено доходоносна.

По време на огромната им миграция винаги се случват куриози. Миналата година един от наблюдателите си взел една тарантула и обявил вкъщи, че ще е новия домашен любимец. Впоследствие се оказало, че целта му била тъщата да не доближава дома поне няколко месеца.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички