Вдигат паметник на куче-герой

Възпоминателна церемония за Екс, който спря бандит

Вдигат паметник на куче-герой | StandartNews.com

Възпоменателна церемония за полицейското куче Екс се извърши в американския град  Сент-Клер-Шорс в щата Мичиган. А жителите му събират пари за издигането на паметник на четирикракия герай. 

Кучето на име Екс загинало от ръката на престъпник, който обаче бил елиминиран от полицията преди да извърши злодеяние. 

В една от  банкетните зали на града се провеждало детско парти, когато един от гостите започнал да се държи неадекватно.-Била извикана полиция, но мъжът се опитал да избяга, заплашвайки присъстващите с пистолет. Полицейското куче Екс хукнало след него, но за жалост било смъртоносно простреляно от престъпника. След инцидента сътрудниците на правоохранителните органи открили огън и застреляли 29-годишния Тадеус Грей.

Полицията на щата Мичиган организира възпоменателна церемония за кучето герой в храма Успение Богородично на Гръцката православна църква, която на територията на САЩ е подчинена на Константинополския патриархат. На фона на портрета на Екс и на американското знаме, пред олтара свещеникът извършил церемонията, след което офицери и чиновници му отдали последни почести. Сега се събират средства за паметник на загиналия по време на служба полицейски питомец Екс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай