Модните съвети, които всяка жена трябва да знае

Дори и най-обикновената дреха може да се превърне в страхотен аутфит ако използвате подходящите аксесоари

Модните съвети, които всяка жена трябва да знае | StandartNews.com

Понякога просто знаете някои неща, но не осъзнавате, че ги знаете, докато някой не го спомене на глас. Такъв е случаят и с модата и затова винаги се нуждаем от съвети от експерти, за да потвърдим това, което знаем. Независимо дали носите повече поли, рокли, дамски комплекти, или дънки, има някои основни неща, които всеки трябва да знае. Ако някога сте си мислили, че би било хубаво да имате списък с най-добрите модни съвети, значи сте попаднали на точното място. Нека да разгледаме някои от най-важните и нужни модни съвети за всяка дама, независимо от възрастта.

1. Познавайте формата на тялото си

Има няколко основни форми на тялото, които е важно да можете да разпознавате, тъй като те са основополагащи за избора на дрехи. Ако сте с форма “ябълка”, това значи че ръцете и краката ви са слаби, а по-голямата част от теглото ви се събира в областта на корема, таза, и гърдите. При това положение е добре да акцентирате върху дължината на краката си. Перфектния вариант е къса рокля с асиметрична форма, която да прикрива корема, но да изважда на показ краката ви.

Ако сте с форма “круша”, това значи че по-голямата част от теглото ви се събира в областта на таза и дупето, а ръцете, раменете и прасците ви са слаби. В такъв случай е добре да изберете дрехи, които акцентират на краката ви под колената и на раменете. Роклите, които падат под коленете, са на мода в момента, и биха били един от най-добрите ви варианти. Блузи с паднало рамо, или деколте тип “лодка”, също е перфектен вариант.

Ако сте с форма тип “правоъгълник”, това значи че акцентът трябва да пада върху удължаването на краката, за сметка на тялото. Избирайте по-къси рокли и поли с висока талия, така че да удължите краката си. Ризите с разкопчани копчета създават обем в горната част на тялото, така че да се акцентира върху деколтето.

Ако сте с форма “пясъчен часовник” избирайте дрехи, които подчертават талията ви, както и раменете ви. Доста подходящи са дрехите с колан, който много добре служи за допълнително подчертаване на талията.

2. Носете правилният сутиен

Много жени не успяват да намерят правилния сутиен, който да подчертава добре формите им и се примиряват с обикновен такъв, който не стои толкова добре. За всяка блуза има правилен сутиен, тъй като всяка материя и кройка показва определени извивки и скрива други. Именно заради това е важно да се обърне внимание на типа сутиен, който носите. Най-добре е да пробвате различни типове сутиени с различни блузи пред огледалото, докато не изберете подходящ за всяка блуза или рокля. Разбира се, от изключителна важност е и това той да бъде правилният размер, тъй като веднага би си проличало ако сутиенът ви е по-голям или по-малък. По-малките сутиени могат да притиснат кожата ви, което не изглежда добре особено когато носите по прилепнали блузи. Винаги избирайте правилния за вас размер, тъй като това може да се отрази не само на външния ви вид, а и на здравословното ви състояние. При много жени се наблюдават проблеми с гърба и врата вследствие от неправилно избран сутиен.

3. Винаги имайте в гардероба си неутрални цветове

Неутралните цветове са класика и винаги са на мода. Добър вариант би бил да имате от всяка дреха във неутрален цвят като например туники, поли, потници, дамски комплекти, рокли, и т.н.

Напоследък се наблюдава и нова мода - дамски комплекти в неутрални цветове, които могат да се съчетават помежду си. Това ги прави изключително удобни и лесни за носене. Дамските комплекти, могат да направят ежедневието ви пъстро и приятно, но също така и доста улеснено. Именно заради това че дамските комплекти са направени от 2 части - горно и долно, вие няма нужда да отделяте време и да се чудите как да ги съчетаете. Още повече, че те позволяват да се съчетават и с различни стилове обувки, така че да можете да ги използвате както за ежедневието, така и за работа или вечеря.

4. Използвайте аксесоари

Дори и най-обикновената дреха може да се превърне в страхотен аутфит ако използвате подходящите аксесоари. Понякога разликата между това едно облекло да е банално или напротив, е едно сребърно бижу, което се съчетава идеално с останалата част от дрехите. Не се страхувайте да експериментирате и съчетавате неща, които на пръв поглед никога не бихте сложили заедно. Ще се учудите колко различни варианти за съчетание може да има и как това ще промени изцяло представите ви за гардероба ви.

Така че какво чакате, експериментирайте още днес!

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай