Въздухът в Николаево не е опасен, няма пострадали

Въздухът в Николаево не е опасен, няма пострадали | StandartNews.com

Няма наличие на опасни вещества във въздуха в град Николаево след изтичането на газ тази нощ. Това заявяи Георги Ранов, областен управител на Стара Загора. Той обясни, че към 2.30 часа е подаден сигнал от алармената система за изтичане на пропан-бутан от газохранилище на територията на бившия електро-порцеланов завод в град Николаево.

Последвала е незабавна реакция от страна на компетентните органи и към момента ситуацията е овладяна. „В момента мога да кажа, че ситуацията е нормална. Снощи бе спряно движението на влака, бяхме затворили Подбалканския път, а в момента вече тръгнаха и влаковете и автомобилния транспорт. Бяхме спрели тока и евакуирахме 60 човека от близката махала в Николаево. В момента всички са се върнали, а движението е нормално", увери областният управител.

„Няма наличие на опасни вещества. Замерванията приключиха. От районната инспекция по опазването на околната среда ще продължат работата си още няколко часа, за да се уверят, че всичко е нормално", допълни Георги Ранов пред Фокус. Той не се нае да коментира какви биха могли да бъдат причините за теча. „Имам някои мои съмнения, но компетентните органи в момента са тук да направят техните изследвания. Районът е отцепен. След това ще се произнесат каква е причината за възникването на тази авария", отбеляза Ранов. По думите му, не се е стигнало до паника сред жителите на града. „Бяха изведени през нощта в близката спортна зала и нямаше никаква паника", допълни още областният управител.

Няма пострадали вследствие на теча на газ в района на газохранилище в Николаево, съобщиха междувременно от пресцентъра на МВР.
Към 6:45 часа изтичането на газ е преустановено. Към 7.30 часа е възстановено движението по пътната и жп мрежите, както и електроподаването. Предстои изясняване на причините за възникването на теча.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай