Вартоломей и Неофит в клип за сираците на МВР

Вартоломей и Неофит в клип за сираците на МВР | StandartNews.com

Двамата патриарси ще благословят децата на Архангеловден

Вселенският патриарх Вартоломей и главата на Българската православна църква Неофит ще се снимат в клип в помощ на сираците на МВР. Негово Всесветейшество пристига у нас на 7 ноември. Ден по-късно заедно с българския патриарх двамата ще се срещнат с децата на загиналите полицаи и ще ги благословят.

По инициатива на в. "Стандарт" и с благословията на Светия синод това ще стане на Архангеловден. Двамата патриарси и децата ще се видят в грандхотел "София". Духовници коментират, че това е изключително символично, тъй като Архангел Михаил е покровител на полицаите и този ден е професионален празник на МВР. След събитието патриарсите ще участват в снимките на клипа, който телевизиите по традиция ще пуснат.

За 12-та поредна година "Стандарт" е основен медиен партньор на кампанията на МВР за подпомагане на децата на загинали служители от системата на МВР.

В понеделник Вселенският патриарх ще получи в БАН почетното научно звание доктор хонорис кауза. Програмата за посещението му предвижда и поклонническо посещение в Троянския манастир, където ще отслужи молитвено възпоминание при гроба на патриарх Максим. Вартоломей бе последно у нас през 2012 г. за погребението на дядо Максим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай