Външно отново ни съветва да не пътуваме в Турция

Външно отново ни съветва да не пътуваме в Турция | StandartNews.com

Решението за въвеждане на извънредно положение в Турция в продължение на 3 месеца означава, че правителството ще получи право да издаде декрети със силата на закон за въвеждане на конкретни мерки, след които и ограничаване на правата на гражданите.

Това съобщи Министерството на външните работи, след като президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви хода за извънредни мерки снощи в Анкара. От министерството заявиха, че ще информират незабавно за нововъведенията в южната ни съседка, за да могат да се съобразят с правилата.

Затова и заради продължаващата нестабилна обстановка в Турция от МВнР отново заявиха, че "настоятелно препоръчват" на българските граждани да се въздържат от пътувания до Турция, а ако все пак пътуват "в случай на абсолютна необходимост" - да се регистрират в сайта на институцията и да дадат актуални данни за адрес и мобилен телефон, съобщава Клуб Z.

Препоръките включват и постоянно следене на ситуацията в района, в който се намират. На българите, които са на територията на Турция, се препоръчва да избягват публичните места, на които има струпвания от хора и дават за пример прощад "Таксим" в Истанбул, бул. „Истиклял", площадът пред двореца Долмабахче, туристическите места в район Фатих, спирките на метрото и метробусовете в централните части на Истанбул – районите Фатих, Бейоглу, Шишли, Бешикташ, големи търговски обекти и др.

Другият съвет е да се избягват големите инфраструктурни проекти, които бяха обект на опита за преврат, в това число летище "Ататюрк" в Истанбул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай