В тандем с кметовете

Вече 9 г. в. "Стандарт" кръстосва България, за да решава проблеми

В тандем с кметовете | StandartNews.com

Преди 9 г. "Стандарт" тръгна на "кръстоносен поход" срещу проблемите, които мъчат както големите бг градове, така и забравените малки общини. Обиколихме България - от Провадия до Благоевград и от Видин до Ямбол. Събираме на една маса министри, кметове, губернатори, бизнес и експерти. С една мисия - България да стане по-добро място за живеене.
Гордеем се с много малки победи. Стара Загора се спаси от водния режим, Монтана и Берковица запазиха заплашената от закриване жп линия, а газификацията на Благоевград се отпуши. Какво постигнахме заедно - на рождения ни ден ни поздравяват кметовете, с които сме страхотен тандем.

Борис Николов: Направихте ни звезди за ден

Благодарение на вестник "Стандарт" нашият град получи нова звездна слава. Първото гласуване за Чудесата на България през миналата година ни изстреля на първо място в оспорвана битка с други градове и местности феномени. Затова съм дълбоко благодарен на екипа. Специално уважение изпитвам към главния редактор Славка Бозукова. В днешно време, когато хората се вълнуват от съвсем различни неща, тя ни кара да се връщаме към това, което имаме - уникална природа, дадености и хора. Към нашата неповторима история. Кара ни да се замислим какво от тази история можем да използваме за днешния ден, за бъдещето.
За един ден "Стандарт" направи Белоградчик най-споменаваното място в страната. Това стана през юли 2012 г., когато дискусия за възможностите на Белоградчик да привлича туристи събра най-големите специалисти в тази област. Дойде и вицепремиер, което ни поласка и окрили за пътя, който сме избрали за развитие, а именно туризма. Изясниха се направленията, в които ще работим през следващите години - ще правим археологически разкопки и ще изграждаме туристическа инфраструктура. Благодарение на тази дискусия стана известна и нашата червена църква край село Боровица, която влезе в туристически маршрут наред с уникалните ни скали и историческата крепост "Калето".
Най-сетне "Стандарт" и сега е наш партньор в реализирането на големия проект за възстановяване на крепостта и превръщането й в туристическа атракция. На Вас дължим новата рекламна кампания за нашия най-голям исторически обект.
Не съм забравил, че "Стандарт" пръв писа и беше най-активен по време и на световната кампания за избор на новите 7 чудеса на природата. Тази подкрепа беше много важна за нас - Белоградчик влезе в битка за място сред най-уникалните природни чудеса с 261 феномена от 222 страни.
За всичко това - благодаря. Честит рожден ден! Желая Ви и занапред нови като тематика и заряд кампании, нови фенове и много нови читатели!
Помогнахте ни за газа и туристите

д-р Атанас Камбитов

Искам най-сърдечно да поздравя целия екип на любимия вестник с 21-годишния рожден ден. Вече сте пълнолетни и по законите на САЩ, държава, която е символ на демокрацията, а вашето издание е стожер на демокрацията в страната ни. Вие спечелихте заслужено мястото си на медийния пазар, където борбата е много сериозна. Честването на тази годишнина е повод за самочувствие от страна на всички вас. Това е признание от верните ви читатели, сред които вие печелите все повече доверие. Бързината, точността и осведомеността са важни за името на всеки вестник. Но вашата сила е не само в разкриването на проблеми, а и в мисията ви да ги решавате, да играете съществена обществена роля.
Благоевград е благодарен на в. "Стандарт" за отпушването на газификацията. Това стана факт след дискусия, организирана от изданието в областния център през 2006 г. В близките месеци предстои газифицирането на обществени сгради. Вие помогнахте и за прехвърлянето на собствеността на част от казармата от военното министерство на общината. В основата на това бе друга дискусия, провела се през 2008 г. В края на миналата година пък дискутирахме заедно бъдещето на историческите обекти в региона и развитието на културно-историческия туризъм. И скоро ще берем плодовете на тази дискусия. Да не припомням и мисията ви в подкрепа на медицинските ни сестри в Либия "Не сте сами". Процесът на утвърждаване сред читателската аудитория, опиращ се на безпристрастност, достоверност и актуалност, е дълъг и отговорен. Вие успяхте и днес празнувате своята 21-годишнина. Поздравявам ви за професионализма, с който правите вестника. Продължавайте да печелите доверието на читателите си и нека ви има още дълги години, бъдете лидер на медийния пазар.
Пак ви чакаме на Августиада

Живко Тодоров

Убеден съм, че във ваше лице община Стара Загора винаги ще има стойностен партньор и съмишленик. Немалко инициативи, обществени кампании и дискусии по важни въпроси се подемат най-напред по страниците на "Стандарт". Вероятно старозагорци вече са забравили водния режим, но мнозина помнят, че една публична дискусия по този "брадясал" проблем , който ги измъчваше дълги години, беше искрата, която "запали" ВиК да предприеме решителни мерки и да поеме заем за ликвидирането му.
Благодарение на кампанията "Българските чудеса" всички в страната обърнахме поглед и преоткрихме нашето културно наследство, природните богатства и дадености, които имаме по места. Това провокира държавната политика да подкрепи културния туризъм в национален мащаб.
Надявам се, че и тази година "Стандарт" ще бъде партньор във втория винен фест Августиада, в чиято емблема се превърна великолепната мозайка Дионисиево шествие - един уникален артефакт, сътворен в прослава на бога на виното и веселието Дионис.
Честит празник и да хилядите!
Отразявате ни най-добре

Цонко Цонев

Благодаря на в. "Стандарт" за това, че помага на община Каварна. Държа да изкажа специални благодарности на целия екип за развитието на културния туризъм на територията на нашата община и популяризирането на изключителните природни дадeнoсти, с които разполага нашият край. Това е медията, която най-добре е представяла пред своите читатели Каварна и региона. Сега, когато в. "Стандарт" стана пълнолетен по американските стандарти - 21 г., от сърце пожелавам на екипа живота на костенурката - дълголетие, дълголетие и пак дълголетие. Нека всеки от вас постигне в личен план дълголетието на костенурките, а целият екип се радва на такова медийно дълголетие, мъдрост и много късмет.

Даниел Панов: Доверието говори за успеха ви

Уважаема г-жо Бозукова,
Приемете моите най-сърдечни поздравления във връзка с 21-годишнината от създаването на вестник "Стандарт". Пожелавам на Вас и целия екип на медията много здраве, късмет и успехи занапред. Професионализмът и отдадеността, които показвате през своята дългогодишна дейност, несъмнено оставят сериозен отпечатък сред българското медийно общество, а успехът от Вашите усилия може да се открои в лицето на многобройната аудитория, чието доверие сте спечелили и запазили през годините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай