Уволнената учителка изпи смъртоносен коктейл

Битка за живота на Илияна в "Пирогов", смесила алкохол и хапчета

Уволнената учителка изпи смъртоносен коктейл | StandartNews.com

София. Лекари от "Пирогов" се бориха за живота на уволнената учителка Илияна Иванова. Преподавателката е приета отново в болница във вторник сутринта с 2 промила алкохол в кръвта и с риск за живота.

Илияна, чието име нашумя в медиите с това, че миналата седмица влезе в час пила, обаче е погълнала и медикаменти. Не се знае дали не става въпрос за опит за самоубийство, коментираха медиците. "Лекарите правят всичко възможно, все още има риск за нея", казаха от болницата около 17 часа.

Смъртоносен коктейл върна Илияна отново в болницата. Този път - в "Пирогов". Ден преди да посегне към чашката и таблетките, тя е споделила с приятелка, че й минават мисли за самоубийство.

Те зачестили, особено след като Иванова провела в понеделник разговор със 130 СОУ, от което я уволниха.

"Взе телефона ми, за да разговаря със заместник-директорката. Нейният мобилен е спрян, а не успя да си вземе друга сим карта", разказа приятелката Елена Лазарова. "В последните дни просветните шефове направиха десетки

изявления, че ще й бъде подадена ръка

и тя се надяваше, че може би все пак ще запазят мястото й", допълни тя. От школото обаче й заявили, че "много съжаляват и й пожелават бързо възстановяване", но ще бъде освободена от длъжността. От просветния инспекторат по-рано казаха пред "Стандарт", че Илияна преподава и в още едно училище, но там има съвсем малко часове.

"Ако не си намери друга работа, ще се самоубие", коментира преди време Елена. Допреди няколко дни Илияна беше в друга болница, където постъпи за лечение доброволно. Тя отишла там миналия вторник, след като в понеделник бе изведена от полиция и с белезници от 130 СОУ, където влязла в час пила и танцувала на децата "Gangnam style". Още тогава от школото заявиха, че ще бъде уволнена.

Станала е 30 кг от нерви

не може да ходи и да върши тежка работа, за да храни трите си деца", сподели Елена.

Добри хора напълнили хладилника на семейството за празниците веднага след като историята за тежката съдба на Илияна нашумя в медиите, но оставал въпросът как ще издържа децата си в бъдеще. Освен това много й тежал фактът, че за съдбата й вече седмица се говори в медиите. Така стана известно, че тя отглежда сама Тео, Стефи и Марти, след като се е разделила със съпруга си, който е болен от епилепсия и има психично разстройство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай