Утре ще е облачно, с максимални температури между 25 и 30 градуса

Утре ще е облачно, с максимални температури между 25 и 30 градуса | StandartNews.com

София. Облачно време ни чака в неделя. На някои места облачността ще е разкъсана, на места в Южна и Източна България ще намалее до ясно време. Повече облаци ще има над западната и централната част от Дунавската равнина. Там на отделни места и след полунощ ще превали слаб дъжд, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

В централните части на България и предимно планините ще превали и прегърми след обяд. Повече слънчеви часове ни очакват преди обяд над източната част от страната. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. За София - около 26°. В неделното утро минималните температури ще са от 11 до 16 градуса, в котловините 8, 10.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но и там ще има временни увеличения на облачността, предимно в ранните сутрешни часове. Вероятността за валежи е малка. Максимални температури на въздуха по крайбрежието ще бъдат между 22° и 26°. Температурата на морската вода ще варира между 13°-14 градуса по северното до 16°-17° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Повече информация за времето четете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай