Уникално "Порше" на Марадона отива на търг

Началната цена на колата е 200 бона

Уникално "Порше" на Марадона отива на търг | StandartNews.com

Автомобил "Порше" на покойния аржентински футболист Диего Марадона от времето на последния му сезон в Европа ще бъде продаден на търг тази седмица, съобщи Ройтерс. Марадона кара сребристото "Порше 911" през 1992 г., когато играе за испанския клуб Севиля през 1992-1993 г., последният му сезон в Европа.

"Колата е доставена специално за дон Диего и вероятно заради това струва два или три пъти повече от стойността на стандартен автомобил", каза пред Ройтерс Грегъри Туйтенс, експерт по автомобили в аукционна къща "Бонамс", по време на разговор в склад в Белгия.

Търгът ще се проведе онлайн от сряда до 10 март, предаде БТА. Първоначалната цена за автомобила е 200 000 евро, но според експерта вероятно ще бъде продадена за много повече.

"Със сигурност ще допадне не само на колекционери на автомобили, но и футболни фенове, а и на хора, които обичаха този човек - футболния бог Марадона", каза той.

Марадона често попада в новините в този период, включително и в случая, когато е спрян от полицията, защото не спира на червен светофар и преминава със скорост от 180 км/ч през центъра на Севиля, каза Туйтенс.

Автомобилът в продължение на 20 години е притежание на собственик от испанския остров Майорка, след което попада в ръцете на неколцина френски колекционери. Километражът му сочи изминати 200 000 километра.

Марадона почина на 25 ноември миналата година, няколко седмици след като навърши 60 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай