Уилям инспектира тестове срещу К-19

Принцът посети учените от Оксфордския университет

Уилям инспектира тестове срещу К-19 | StandartNews.com

Принц Уилям посети учените от Оксфордския университет, които разработват ваксина срещу Ковид-19 и се срещна с участниците в изпитанията, целящи да определят ефективността й, предаде Ройтерс. Херцогът на Кеймбридж сподели снимки от посещението си в социалните мрежи.

Уилям обиколи лабораторията, в която се произвежда експерименталната ваксина, известна като ChAdOx1 nCoV-19 или AZD1222. Принцът посети и лабораторията, в която изследователите анализират проби от клиничните изпитания, започнали на 23 април във Великобритания. Тази седмица тестове на оксфордската ваксина започнаха също в Бразилия и Южна Африка.

Предварителните изпитания с маймуни и прасета дадоха някои окуражаващи признаци, че експерименталната ваксина осигурява защита срещу коронавируса.

По време на посещението си Уилям се срещна със Сара Гилбърт, професор по ваксинология от Оксфордския университет и създателка на ваксината, с ръководителя на екипа по клинични изпитания Андрю Полард и с Паскал Сорио от компания „Астра Зенека“, съвместно с която се разработва ваксината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай