Удар по Меган в съда

Делото срещу таблоидите на херцогинята започна

Удар по Меган в съда | StandartNews.com

Съдебното дело на Меган Маркъл срещу „Mail on Sunday“ не започна обещаващо – бившата актриса понесе първия удар. Върховният съд в Лондон е отхвърлил солидна порция от иска на херцогинята на Съсекс.

Както се знае, Меган съди издателя на „Mail on Sunday“ „Associated Newspapers“ заради материал, публикуван в началото на 2019-а. Текстът съдържа редове от лично писмо до баща й Томас Маркъл, което тя му изпраща през август 2018-а – три месеца, след като той не успя да се появи на кралската сватба заради претърпян сърдечен удар.

Херцогинята твърди, че журналистите от таблоида действали недобросъвестно и причинили раздора между нея и баща й. Тя заяви и че цитирането на писмото е нарушение на поверителност, авторски права и защита на данните. Меган е убедена, че вестникът цели да опетни репутацията й в публичното пространство.

Съдията Марк Уарби обаче е отхвърлил всичко това и е заявил, че твърденията на Маркъл са неуместни в контекста на делото. Той допълва, че и част от иска е представен неадекватно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай