Ученици се гърмяха в двор на училище

Ученици се гърмяха в двор на училище | StandartNews.com

Ученик е прострелян в София. Простреляло го е друго момче. Пострадалият е в болница, към момента няма опасност за живота му, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пистолетът, с който днес беше простреляно 15-годишно момче в София, е бил боен, съобщи bTV. Простреляното момче е в Пирогов, то е ученик в 8-ми клас в 26-то СОУ. Задържаният 16-годишен заподозрян е бивш ученик на училището. Установява се на кого е пистолетът и каква в причината за инцидента.

В резултат на предприети бързи оперативни действия, криминалисти на СДВР задържаха непълнолетен, прострелял 15 – годишно момче

Пострадалият е откаран в болница, към момента няма опасност за живота му

В 15.40 часа в полицията бил получен сигнал, че пред сградата на столично училище в кв. „Княжево", е простреляно момче. Веднага към мястото са изпратени екипи на столичната полицията и бърза помощ. Установена е самоличността на пострадалото момче – на 15 години, което е откарано в болница и настанено за лечение.

Веднага стартирали оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя на престъплението. Минути по-късно 16-годишният е открит и задържан в дома му. По първоначални данни причина за агресията бил скандал между двамата.
Криминалисти продължават работата по случая, продължава и огледът на място, както и установяването на всички обстоятелства около случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай