Ученик издъхна на футболен мач

Ангел имал операция на сърцето, преди време си отишла сестричката му

Ученик издъхна на футболен мач | StandartNews.com

Благоевград. Дете на топхирург издъхна, докато играе мач. Трагедията се разигра във вторник и потресе благоевградчани. 13-годишният Ангел заедно с приятели решили да поритат на игрището в двора на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Изведнъж на момчето му прилошало и то припаднало. Приятелите му веднага извикали линейка.

Ангел е син на известния благоевградски хирург д-р Емил Спасов. Медиците реагирали светкавично. "При нас обаждането е получено в 21,19 часа, линейката е била на мястото в 21,21 ч. Заради тежкото състояние на момчето то е откарано директно в реанимацията на благоевградската болница", казаха от Спешния център. Ангел е приет в 21,40 ч в лечебницата, но вече бил в клинична смърт. Няколко лекари се мъчили да го върнат към живота, но той нямал сърдечна и дихателна дейност, бил с разширени зеници. В реанимацията се появил и бащата на детето. Цял час медиците реанимирали момчето, но то издъхнало. Не му е правена аутопсия по молба на родителите на Ангел.

Стотици родственици, близки, приятели, колеги и познати на д-р Емил Спасов се стекоха, за да изпратят в последния му земен път момчето, което тази есен трябваше да е гимназист.

Преди доста години топхирургът загуби и дъщеричка, която страдала от онкологично заболяване. Ангел е имал вродени сърдечни проблеми, но след претърпяна операция се чувствал добре. Въпреки липсата на оплаквания най-вероятната причина за смъртта му е инфаркт. Д-р Спасов работи от години като хирург в Специализираната болница за активно лечение по онкология "Св. Мина" в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай