Турска баня в бижуто на Илия Павлов

Голяма компания от южната ни съседка купи хотел "Либертас" в Дубровник

Турска баня в бижуто на Илия Павлов | StandartNews.com

Турска баня и казино са две от атракциите в хотел "Либертас" в Дубровник, известен у нас като бижуто в империята на Илия Павлов. Преди 2 дни стана ясно, че мощна турска компания е купила луксозния комплекс до стария град в курорта на Адриатическата ривиера.

Босът на „Мултигруп”, който бе убит с куршум в сърцето на 7 март 2003 г., бил влюбен в хотела. Най-големите му мечти в туризма били свързани именно с развитието на „Либертас”. Купил го за 4,6 млн. евро през 2002 година. Чертаел големи планове за превръщането му в най-атрактивния хотел на Балканите. Изпратил хора на обучение в Европа, за да могат да го развият и разработят. За по-малко от година инвестирал 26 млн. евро, вдигнал звездите му от 4 на 5-

След смъртта му бижуто е продадено. Сегашните собственици имат луксозни комплекси във всички топ курорти в южната ни съседка, в Дубай, Египет, Русия, Швейцария и Казахстан.

Турската компания най-вероятно се е възползвала от новата политика на Хърватия, въведена миналата година. Според нея държавата дава гражданство на 2000 големи инвеститори от държави извън ЕС. Тази политика ще продължи още 3 години. Заради нея миналата година 1545 турски компании са влезли в страната. Те работят в туризма, консултантските услуги, здравеопазването и търговията. 1048 г. от тях са в областта, в която е и хотел „Либертас”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай