Цветанов се срещна с талантливи ученици в парламента

Цветанов се срещна с талантливи ученици в парламента | StandartNews.com

Цветан Цветанов се срещна с участнците в Националния ученически конкурс за историческо есе на тема "Заветите на първоучителя Климент Охридски" в Народното събрание

За ГЕРБ водещо е да обединяваме позициите си така, както пише на сградата на Народното събрание. Дълбоко вярваме, че обединението прави силата. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред над 50 участници от област Благоевград. Те са участници в Националния ученически конкурс за историческо есе на тема "Заветите на първоучителя Климент Охридски". Младежите посетиха парламента по покана на народния представител Даниела Савеклиева. "Приветствам провеждането на такива конкурси, които провокират сред подрастващите възпитаването на патриотично чувство и признателност към първоучителите и създатели на българското просвещение и духовност", заяви Цветанов.

Даниела Савеклиева запозна младежите с процедурите по приемането на различните закони, с работата на народните представители в парламентарните комисии и отговори на въпросите, които младите хора зададоха.
„Важно е да продължите да се трудите упорито, да доказвате, че знаете и можете, като продължите да се включвате в такива творчески инициативи, каквато е организираната от СОУИЧЕ за написване на есе за Климент Охридски. Познавайки историята ни, живота и делото на нашите книжовници, на големите българи, вие изграждате себе си", каза Савеклиева.

Националният ученически конкурс за историческо есе на тема "Заветите на първоучителя Климент Охридски" бе посветен на 1100 години от смъртта на Св.Климент Охридски и на 25 години от създаването на СОУИЧЕ "Св.Климент Охридски" - Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай