Цветанов: Невинните моряци ще бъдат освободени

Близките на арестуваните в Мадрид обнадеждени след среща с МВР шефа

Цветанов: Невинните моряци ще бъдат освободени | StandartNews.com

София. Който е невинен от моряците, ще бъде освободен. Трябва да се знае, че всеки е невинен до доказване на противното, и че правоохранителните органи на България, Испания, Великобритания и САЩ правят всичко възможно за установяване и залавяне на виновните на по-високите върхове в престъпните схеми.

В това е уверил вътрешният министър Цветан Цветанов близките и роднините на задържаните в Испания български моряци от кораба „Св. Николай”, с които той се срещна във Варна.

Цветанов каза, че с близките на моряците са си говорили за това, което е най-важно за тях – как върви разследването и дали има някаква перспектива за освобождаването на част от задържаните. "Запознах ги с моето посещение в Испания и, разбира се, с това, което беше възможно да бъде споделено с тях за последващи действия, които сме предприели с нашите партньори", поясни МВР шефът. А близките обявиха, че след срещата са много обнадеждени и са получили уверение, че до два месеца ще има добри новини за някои от моряците в Испания.

Той каза, че в момента моряците имат трима служебни защитници, които са осигурени от испанската страна. "Лично право е на всеки един от близките на задържаните как ще планира защитата на своите близки", каза още Цветанов.

Една от близките на задържаните моряци каза, че на срещата им с вътрешния министър е имало обнадеждаващи изказвания. "Задавахме въпроси, на които получихме отговор. Имаме обещаното съдействие за други лични неща, които се отнасят за самия екипаж. Като цяло ние всички сме доволни от тази среща", заяви близка на един от моряците.

"Ние няма да отидем в Испания, докато тече това следствие, такъв е испанският закон. Не може да има свиждане с близките на задържаните. Ще си търсим адвокат, тъй като смятаме, че трима служебни адвокати са малко, това си е наше решение, ние си поемаме и ангажимента", уточни още близката на един от задържаните моряци.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай