Цветанов дава старт на проект срещу трафика

Цветанов дава старт на проект срещу трафика | StandartNews.com

София. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е председател на Националната комисия за борба с трафика на хора, ще участва в пресконференция за представянето на нов проект - „Подобряване на националната политика за борба с трафика на хора чрез трансфер на знания, опит и добри практики”.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет” и в партньорство с Бюрото на Холандския докладчик по трафика на хора.

Очакваните резултати от реализирането му са подобряване на координацията и сътрудничеството между националните институции на България и Холандия, ангажирани в противодействието на трафика на хора, както и постигане на по-висока ефективност на работа на Националната и на местните комисии за борба с трафика на хора и участващите неправителствени организации.

Пресконференцията ще се състои от 14.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет. В срещата с медиите ще участва и Корин Детмайер-Вермьолен, национален докладчик по трафика на хора в Холандия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай