Тръгва най-дългият круиз в света. 150 държави, 3 години и половина

Нарекоха го рай за пенсионерите, ама богатите

Тръгва най-дългият круиз в света. 150 държави, 3 години и половина | StandartNews.com

Огромният лайнер Vie Odyssey отплава от Белфаст, за да направи най-дългия туристически круиз в света. Това съобщава "Вашингтон пост".

Маршрутът е проектиран така, че пътниците да могат да посетят 425 пристанища в 147 държави. Пътуването ще продължи 1301 дни (3,5 години).

Само заможни клиенти ще могат да се възползват от подобна оферта, защото пълната цена на турнето е почти 300 хиляди долара.

През трите години лайнерът ще е посетил всичките седем континента.

Пътят е дълъг, но забавен.

"Рай за пенсионерите", нарече го германското списание "Щерн" с голяма доза ирония.

Не всички богати хора могат да си позволят да прекарат три години в открито море и затова организаторите предлагат пътуването да се раздели на отделни сегменти и да се плаща разсрочено.

"Това не е просто ваканция, това е начин на живот", побърза да посочи един от ръководителите на туристическата компания в интервю за "Вашингтон пост".

Фаталистите обаче обърнаха внимание на една подробност. Лайнерът Vie Odyssey отплава от същото пристанище, от което тръгна "Титаник" през 1912 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ели
преди 1 ден

С моята пенсия от 600 лв /300 евро/ колко години ще са ми нужни, за да си позволя подобен круиз? По скоро колко живота трябва да имам, за да събера тия пари!?

Откажи