Това е най-възрастният голдън ретривър в историята

Оги е на рекордните 20 години

Това е най-възрастният голдън ретривър в историята | StandartNews.com

Голдън ретривърката Оги отпразнува 20-я си рожден ден, поставяйки рекорда за най-възрастния представител на породата си в историята, съобщиха от организацията GoldHeart Golden Retrievers Rescue.

Оги е била осиновена от Дженифър и Стив Хетершайд от Оукланд, Тенеси, на 14-годишна възраст. Семейството е отбелязало рекордния юбилей на 24 април. Тя официално е първият голдън ретривър, за който се знае, че е навлязъл в третото десетилетие на живота си. Обикновено представителите на тази порода живеят до 10 или 12 години. Има документирани случаи на кучета, стигнали до 17 и 18, дори се твърди, че има и няколко 19-годишни.

Стопаните ѝ казват, че Оги е в изключително добро здраве за преклонната си възраст. Когато била на 14, имала проблеми с бъбреците, но впоследствие били преодолени със специална храна и добавки.

По случай паметния рожден ден е трябвало да има грандиозно тържество, но заради пандемията е било осуетено. Това не спряло семейството да отбележи подобаващо случая и Дженифър и Стив зарадвали любимеца си с торта от моркови, подходяща за кучета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай