ТОП 10 най-ВОЛНИ събития от началото на протестите

ТОП 10 най-ВОЛНИ събития от началото на протестите | StandartNews.com

Вече 14 дни продължават масовите протести в София и други градове на България. През тези две седмици Стандарт Нюз продължава да отразява всички събития - протестните шествия, реакциите на политици, анализатори, журналисти, общественици и всичко свързано с тях.

В последните дни като че ли най-силно се чуваха думите и открояваха действията на лидера на ПП Атака и новоназначен шеф на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. 

Поради тази причина подбрахме 10 от най-ВОЛНИТЕ събития от началото на масовите протести и ще оставим вас, нашите читатели, да определите кое от тях е номер 1.

  • Защитните укрепления с подръчни материали, станали известни като "Волен под масата"

(снимка: Булфото)

 

  • След протеста на 16 юни Сидеров разговаря с протестиращи и журналисти, с което предизвика създаването на хаштаг #ignorevolen в социалните мрежи, чрез който хората призоваваха неговите изяви да не бъдат отразявани и протестните шествия да отбягват централата на Атака. Така той стана единственият български политик със свой собствен хаштаг.

 

 

  • Депутатът отиде на работа с полицейска палка в ръка с която "разгонва помиярите". Той заяви, че партията му ще извършва "граждански арести" на забелязани от тях провокатори.

(снимка: Булфото)

 

  • Интервюто в студиото на Лора Крумова

 

  • Симпатизанти на Атака уринираха по сградата на Националната опера и балет, където се намира централата на партията. По-късно лидерът на партията поиска благодарност от културната институция за това, че я е опазил от вандали.

 

 

  • Началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност към Президента на 20 юни

 

  • Волен Сидеров нахлува в сградата на БНТ и заплашва журналистите, че ще ги арестува. "Вие сте продажници и всички работите за Цветан Цветанов. Ще ви арестувам всичките до един", крещи той. След разговор с Вяра Анкова, Сидеров предложи министър на вътрешните работи да бъде номиниран от партия Атака.

(снимка БГНЕС)

  • Членовете на ПГ на Атака не се явиха на работа в деня, в който гражданите организираха първия сутрешен протест "На кафе пред парламента". Заедно с отсъствието на ПГ на ГЕРБ, които обявиха, че бойкотират заседанията, депутатите от малцинството провалиха кворума и оставиха представителите на БСП и ДПС в блокираното народно събрание. След като лидерът на управляващата партия Сергей Станишев заплаши Атака с предсрочни избори, ако не "се определят", националистите отидоха на работа на следващия ден и осигуриха кворум за заседанието на НС. 

 

Гласувайте в анкетата ни във Facebook и определете кое според Вас е най-ВОЛНОТО събитие от началото на протестите насам. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай