Топ музиканти изнесоха домашен концерт

В разгара на пандемията Елтън Джон събра най-големите гласове с благотворителна цел

Топ музиканти изнесоха домашен концерт | StandartNews.com

Най-големите музикални звезди се събраха без да напускат домовете си за специалното благотворително шоу „iHeart Living Room Concert For America“. Сър Елтън Джон, Марая Кери, Били Айлиш и брат й Финиъс, Камила Кабейо и Шон Мендес, Алиша Кийс, вокалът на „Грийн дей“ Били Джо Армстронг, „Бекстрийт бойс“ и други се включиха в онлайн концерта. Всички приходи от събитието ще бъдат дарение на организациите „First Responders Children's Foundation“ и „Feeding America“.

Алиша Кийс откри шоуто зад пианото във всекидневната си. „Тази песен е като молитва и се надявам да не забравяме колко сме издържливи и че винаги преодоляваме трудностите. Искам да посветя това парче на всички медицински служители на първата линия, които рискуват живота си за нас. Благодарни сме ви“, заяви певицата, преди да изпълни баладата „Underdog“, която ще се появи в предстоящия й седми албум „Alicia“.

„Бекстрийт бойс“ изпълниха култовия си хит „I Want It That Way“. Музикантите получиха помощ от очарователните им деца, които свириха на барабани, пяха и танцуваха заедно със звездните си татковци. Групата напомни на зрителите да останат по домовете си и да пазят себе си и всички останали в тези извънредни времена.

Вокалът на култовите „Фу файтърс“ Дейв Грол изпълни акустична версия на хита на групата „My hero“, посвещавайки го на всички медицински служители на първата линия в борбата срещу коронавируса. „Ако сте благодарни за някого в живота си, кажете му го“, заяви певецът.

Били Айлиш и Финиъс изпълниха акустична версия на мегахита „bad guy“ от дивана им. „Благодаря ви, че ни позволихте да бъдем ваша подкрепа в тези ненормални времена“, заяви младата певица.

Марая Кери изпълни хита си „Always Be My Baby“ от домашното си студио. Тя получи помощ от продуцента Даниел Мур, който седна зад пианото в дома си, както и от три беквокала. Елтън Джон, който беше и водещ на концерта, се включи с акустична версия на култовия си сингъл от 1974-а „Don't Let The Sun Go Down On Me“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай