Топ 19 на хонорарите в Холивуд

Том Ханкс, Джак Никълсън и Камерън Диас са сред най-хитрите бизнесмени в киното

Топ 19 на хонорарите в Холивуд | StandartNews.com

Хонорарите, които получават най-големите звезди в киното през 80-те и 90-те, остават ненадминати и до днес. В онази епоха зрителите плащат, за да гледат Том Круз, Уил Смит и Джим Кери. Според експертите по маркетинг в седмото изкуство, сега на мода са съвсем други схеми за източване на пари от феновете. Ето и топ 19 на най-тлъстите възнаграждения.

1. Уил Смит за „Мъже в черно 3“ – 100 милиона само за третото продължение.

2. Киану Рийвс в „Матрицата“ – 250 милиона за цялата трилогия, което означава по 83,3 милиона за филм.

3. Том Круз в „Мисията невъзможна: Режим Фантом“ - 75 милиона.

4. Робърт Дауни джуниър – за „Отмъстителите: Война без край“ прибира 75 милиона. Той е не само най-високо платеният актьор в киновселената на Марвел, но получава и процент от разпространението.

5. Играта на Сандра Бълок в „Гравитация“ е оценена на 20 милиона, но сделката включва още 15 процента от продажбата на билети, така че цялата сума, която печели от продукцията, възлиза на 70 милиона.

6. Джони Деп в „Алиса в страната на чудесата“ - 68 милиона.

7. Харисън Форд за „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ прибира 65 милиона. Това е неговият дял от сделката. За да размаха Форд за четвърти път камшика на археолога авантюрист, Paramount разделя печалбите между актьора, Стивън Стилбърг и Джордж Лукас.

8. Адам Сандлър за четири филма на Netflix – 250 милиона. Той подписва договор през 2014-а със стрийминг платформа за по 62,5 милиона на лента. Според анонимни източници, оттогава два пъти е актуализирал контракта.

9. Том Ханкс за „Форест Гъмп“ – 60 милиона, като сумата се базира върху обема на боксофиса.

10. Джони Деп в „Карибски пирати“ 4 – 55 милиона. Това е най-скъпият филм от поредицата – бюджетът му 410 милиона. За участието си в целия франчайз Деп е усвоил 300 милиона.

11. Джак Никълсън за „Батман“ получава хонорар само 6 милиона, но затова пък договорът му включва проценти от всички арт и комерсиални дейности, свързани с поредицата. Сметката на финала е 50 милиона за чичо Джак.

12. Леонардо Ди Каприо в „Генезис“ – 50 милиона за ролята във филма на Кристофър Нолан. В началото на проекта той се е договарял за по-голяма сума, но тъй като продуцентите не са били сигурни в успеха, успяват да я намалят. Ди Каприо обаче иска процент от продажбите на билети.

13. Камерън Диас за „Палавата класна“ взима само милион за ролята, но на финала си тръгва с 42 милиона. Това е една от най-легендарните сделки в Холивуд – актрисата взима луди пари като процент от боксофиса.

14. Том Ханкс в „Спасяването на редник Райън“ – 40 милиона. „Работи сега, прибери парите после“ е винаги печелившият бизнес принцип на родопския зет, който пред хонорар за образа предпочита процент от продажбите.

15. Уил Смит за „Bright 2“ – фентъзи екшъна на Дейвид Ейър за Netflix, който очаква своето продължение – ще калкулира 35 милиона.

16. Джим Кери в „Навитакът“ играе „безплатно“, но прибира 30 милиона – процент от боксофиса.

17. Арнолд Шварценегер за „Терминатор 3: Бунтът на машините“ – 29 милиона. Бившият губернатор на Калифорния е щял да получи сумата, дори филмът да не беше сниман.

18. Райън Рейнолдс за „6 Underground“ на Майкъл Бей за Netflix – 27 милиона.

19. Ема Стоун за „Ла-ла ленд“ – 26 милиона, което е рекорд за 2017-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай