Тези храни трябва да ядем след като станем на 60

Всеки здравословен продукт трябва да се консумира умерено!

Тези храни трябва да ядем след като станем на 60 | StandartNews.com

В наши дни изглежда много трудно да запазим здравето си. Хората много често ядат каквото им пожелае сърцето, аргументирайки се, че е време да започнат да живеят и да му се наслаждават. Но това е голяма грешка, защото колкото по-възрастен човек става, толкова повече трябва да обърне внимание на това, което яде.

Специализираният здравен интернет сайт zdrave.to пише за продуктите, които намаляват риска от различни заболявания.

Всеки здравословен продукт трябва да се консумира умерено! Затова спазвайте мярката и в този случай не забравяйте да се консултирате с лекар.

1. Зърнени култури.

Кашата е полезна за всеки организъм, независимо дали е млад или стар. Наистина в зърнените култури има много фибри. Ако сте яли много макаронени изделия, тогава е по-добре да ги замените със зърнени храни. И ако наистина обичате тестени изделия, тогава купете поне тестени изделия, направени от твърди сортове брашно.

2. Растително масло.

Готвенето е необходимо в зехтин, тъй като не отделя концентрати. Лененото масло съдържа антиоксидант, който помага за неутрализиране на нитратите.

3. Ядки.

Ядките ще помогнат за подобряване на работата на сърдечно-съдовата система, защото съдържат много мастни киселини.

4. Зеленчуци, плодове.

Всички знаят, че са полезни, но малко хора знаят колко трябва да се ядат, така че тялото да се обогати с витамини. Благодарение на зеленчуците и плодовете храносмилателният тракт работи по-добре.

5. Морски продукти.

Не можете да ядете тлъсто и пържено месо дори на младини, защото повишава холестерола, а в напреднала възраст е по-добре напълно да го изключите от диетата си. Затова е по-добре да ядете морски дарове, защото те съдържат много протеини, които хората приемат с месото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай