Търсят Тодор и при Сухото езеро

Търсят Тодор и при Сухото езеро | StandartNews.com

Младежът, изгубил се на Витоша, е аутист, не контактува с непознати

Трета група спасители излиза в планината, за да търси изгубилия се на Витоша 21-годишен младеж, научи "Стандарт". Групите се състоят от 4 до 6 човека и търсят Тодор Тумбев по три направления - към хижа "Кумата", към селата Железница и Ярлово, и в посока язовир "Студена". Тодор се изгуби по време на излет към Черни връх в неделя при отбелязването на рождения ден на туризма у нас. Тогава на Витоша се качиха над 5000 души.

Баща му за миг го изгубил от поглед и младежът потънал като в дън земя сред тълпата. Издирващите го са на мнение, че се намира някъде около местността Сухото езеро, където за последно е бил забелязан от хора, берящи малини и билки. Претърсена е вече цялата част от Черни връх до Конярника, но от Тодор няма и следа. Издирването му продължава трети ден. Младежът не носи в себе си мобилен телефон.

Аутист е и обикновено избягва срещи и комуникация с непознати. Има вероятност да е слязъл в някое населено място, но да се крие, тъй като се плаши от хората. Младежът носи черна раница с бели букви и е с кестенява коса. Спасители разказаха, че са обходили близо седем километра из южната част на Витоша, но не са открили младия човек. Днес още в ранни зори отново ще бъде организирана спасителна група, която ще излезе, за да обхожда нови райони, където се предполага, че може да бъде мъжът. През нощта той няма да бъде издирван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай