Съвети и трикове за поддръжка на алуминиева дограма

Грижата за нея не само я поддържа в добро състояние, но и ще увеличи живота и ефективността й

Съвети и трикове за поддръжка на алуминиева дограма | StandartNews.com

Едно от многото предимства на алуминиевата дограма е, че е проектирана така, че да изглежда добре и да е лесна за поддръжка. Това е много здрав строителен материал, който може да издържи десетилетия, без да е необходим никакъв съществен ремонт. Не случайно това е и изборът на мнозина собственици на имоти.

Грижата за вашите прозорци и врати не само ги поддържа в добро състояние, но и ще увеличи живота и ефективността им и ще поддържа гаранцията за продуктите. За да накарате алуминиевите си прозорци или врати да изглеждат максимално добре и да издържат теста на времето, следвайте триковете, съветите и стъпките споделени в следващите редове.

Каква поддръжка е необходима?

Поради здравата и здрава функция на алуминия не се изисква кой знае каква поддръжка на този вид дограма. Това често е печелившата карта, когато избирате алуминий пред дървени прозорци и врати. За да поддържате доброто състояние на  покритието на вашата алуминиева дограма, почистването трябва да се извършва поне два пъти в годината. Въпреки че ако домът, офисът или сградата ви са в среда, в която метеорологичните условия са значително по-сурови, като например крайбрежни имоти или други индустриални зони, където могат да се натрупат екологични отпадъци - може да помислите за тримесечен график за поддръжката ѝ.

Какво не трябва да се прави?

Преди да започнете почистването е добре да знаете какво не трябва да правите, за да избегнете каквито и да е често срещани грешки, които могат да причинят щети на дограмата ви. За това можете да вземете пример от поддръжката на дограма София и няма да сгрешите.

Въпреки че алуминият е много здрав материал, никога не се изкушавайте да използвате агресивни почистващи препарати върху материала. Когато почиствате, не забравяйте да използвате мокри гъби, меки четки и кърпи, вместо абразивни подложки като стоманена вълна или скапери, за да избегнете надраскване на повърхността. Също така, най-безопасно е да се избягва използването на каквито и да е разтворители в близост до сглобките или ако има някакви пластмасови компоненти, тъй като ще се повреди повърхността им.. И накрая, след като приключите с почистването с препарата, уверете се, че той е напълно измит от всички повърхности на дограмата.

Какви са стъпките за поддръжка?

1. Почистете и отстранете твърдата мръсотия или прах с мокра гъба или кърпа, съветват от Plast.bg.

2. Използвайте мека четка, кърпа или гъба и мек стандартен препарат с топла вода и почистете добре всички повърхности

3. Изплакнете всичко с прясна чиста вода

4. Ако има някакви белези от атмосферни въздействия, следи или драскотини, можете да ги възстановите с комплект за ремонт

5. Ако разполагате с плъзгаща се врата или ако прозорецът ви се отваря трудно, е добре да използвате специална смазка за дограма

6. Ако поддържате и обновявате прахово боядисан продукт, можете да полирате със специален крем, препоръчан от производителя

7. И накрая, почистете и стъклото на прозорците си

Има ли нещо друго, което трябва да знаем? 

За да сте сигурни, че вашата дограма ще остане във възможно най-доброто си състояние, отстранете всички остатъци от релси, особено на ролкови релси или фуги на плъзгащи се врати. Ако тази част не е добре почистена, може да възникне корозия. Можете просто да използвате мощна прахосмукачка, за да премахнете събралия се прах и да избършете с мека кърпа и сапунена вода. Смазочните материали за дограма ще поддържат ключовите цилиндри, панти и брави в изправност. Също така е добър съвет при почистване на дограмата и стъклата да започнете отгоре и да работите надолу.

Ако искате да научите повече за това как най-добре да се грижите за вашата алуминиева дограма или да разберете коя дограма е най-добра за вас, можете да се консултирате в доставчика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай