Студенти пишат за финансите на бъдещето

Студенти пишат за финансите на бъдещето | StandartNews.com

Екология и градска среда, финансови услуги за бъдещото поколение, иновации и технологии, транспорт и логистика. Това са четирите категории, в които студенти и ученици от 12 клас могат да представят своите идеи, за да кандидатстват във Втория национален конкурс, организиран от Съюза на жените в бизнеса. Той се провежда в рамките на стажантската инициатива "Оставаме в България".

Надпреварата стартира на 15 април, а проектите ще се приемат до 20 май. Комисия от членове на УС на Съюза и представители на водещи компании ще ги оценят по критериите: ефективност, креативност, приложимост на идеята, структура и представяне. "В осигуряването на бъдеще за младите хора, бизнесът и държавата трябва да вървят ръка за ръка", каза д-р Боряна Манолова, председател на сдружението. Йорданка Чобанова, съветник на Президента по иновациите, окуражи младите да представят най-щурите си идеи, "защото това е бъдещето".

Авторите на най-добрите идеи ще получат двумесечен платен стаж във водещи компании за лято 2016. Проектите, спечелили първо място в четирите категории, ще бъдат отличени със специална награда - посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай