Студентът спасител получава отличие за доброто си сърце

Студентът спасител получава отличие за доброто си сърце | StandartNews.com

Враца. Студентът Симеон Гачовски от Враца получава отличие за доброто си сърце. Това съобщи изпълнителният директор на пловдивската фондация „Помогни на нуждаещите се" Георги Найденов.

Младежът, който е и футболист в монтанския „Расово" спаси живота на играещия треньор на „Ботев" Попица Владимир Христов. Наставникът колабирал пред очите му, а Симеон, вместо да чака линейката, извадил езика му. Според лекарите това е било решаващо за оцеляването на треньора. Той не е можел да дочака спешния екип.

Националният комитет по номинациите към фондацията е трогнат от постъпката на младия човек и е взел единодушно решение той да бъде награден. И присъжда почетен знак – медал „За хората с добри сърца" на Симеон Гачовски, чията бърза и навременна реакция спаси човешки живот.

Според Георги Найденов доброто не трябва да остава анонимно, защото огласяването на такива постъпки може да запали и други хора. Кавалерът на отличието ще получи и учебникът по спортно право на изпълнителния директор на фондацията, когато отиде в Пловдив, за да му бъде връчен медала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай