Страшна драма с най-богатата рускиня. Пари, куршуми и Рамзан Кадиров

Татяна Бакалчук загуби половината си състояние и се набърка в грандиозен скандал

Страшна драма с най-богатата рускиня. Пари, куршуми и Рамзан Кадиров | StandartNews.com

Страшна драма с най-богатата рускиня Татяна Бакалчук. Тя загуби половината си състояние и се набърка в грандиозен скандал с изневяха, куршуми и чеченския главорез Рамзан Кадиров.

Състоянието на основателката на Wildberries Татяна Бакалчук ​​намаля почти наполовина след сделката с Russ. Това съобщава американският Forbes . Според изданието състоянието на Бакалчук ​​е намаляло от $7,9 млрд. на $4,1 млрд. Въпреки това тя все още е най-богатата жена в Русия.

Както уточнява Forbes, Бакалчук ​​"всъщност е дала 35% от акциите на компанията си" на Russ.

Преди ден в офиса на Wildberries в бизнес центъра на Романов двор избухна престрелка, при която бяха убити двама души и седем бяха ранени . След това съпругът на Татяна, Владислав Бакалчук, написа в социалните мрежи, че неговите адвокати са уведомили Wildberries за преговори за разрешаване на ситуацията около спирането на строителството на складовете на търговеца от VB Development, които трябвало да се проведат в офиса на компанията по обяд. Според него стрелбата в сградата започнала, защото охраната на бизнес центъра отказала да го пусне вътре. По-късно Бакалчук ​​беше задържан за разпит, а на сутринта стана известно, че му е повдигнато обвинение, съобщиха водещи руски медии.

След инцидента самата Татяна публично и разплакана се обърна към Владислав в своя канал в Telegram. "Какво правиш? Как ще погледнеш родителите си и децата ни в очите?" - каза тя.

Скандалът около Wildberries започна това лято, когато Владислав Бакалчук ​​във видео, публикувано от ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров, каза, че съпругата му е „напуснала семейството“ и „се е свързала с неразбираема компания“ и поиска помощ за това. Рамзан Кадиров отговори, че се извършва рейдерско поглъщане на компанията Wildberries и обвини за това собствениците на компанията Russ Outdoor, братя Мирзоян.

Татяна Бакалчук ​​отвърна, че ще се  разведе с Владислав. Има слухове, че сделката за сливане на компаниите Wildberries и Russ и разводът са възникнали заради романтичната връзка на 48-годишната Татяна с Робърт Мирзоян.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай